Pichani pod lopatkou

Dobry den, pred 2 tydny me prilezitostne zacalo pichat pod levou lpatkou a vystreluje to az to predni casti hrudniku v urovni prsou nebo nad, vse jen na leve strane, jakoby u srdce. Ale ted me zacalo takto pichat bez prestani uz druhy den, v noci jsem kvuli tomu nemohla ani spat. Dala jsem si horkou koupel, to pomohlo jen do doby, nez se voda ochladila. To toho mam ted mocit na motani hlavy a celkovou slabost, sotva se drzim na nohach, jako by se mi melo telo roztrast. Mozna to muze byt jen nevyspanim, ale ted nevim jestli to nema souvislost s tim pichanim. Teploty nemam, picha me to jak v klidu, tak v pohybu, proste tak 24h v jednom kuse. Navis me zacalo pobolivat v hlave, oblast leve krni patere vystrelujici az k spankum, nijak silne, ale znatelne. Stejne pichani v hrudu po lopatkou jsem mela pred nekolika lety, mela jsem zrychleni srdecni tep, ale vysetreni srdce jsem mela v poradku, dostala jsem prasky na zpomaleni tepu, ktere jsem uzivala 3 mesice, jelikoz pak vse prestalo, taky jsem zmenila stravovaci navyky na zdravjesi jidlo a do ted jsem byla v poradku. pred rokem jsem prijela do usa kde jsem doted, kde se mohe stravovani dost zhorsilo ke stavu, jak jsem jidavala pred prvnimi potizemi, dokonce jsem i dost za tu dobu pribrala. Nevim jestli to muze mit nejakou souvislost.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Obtíže,které uvádíte,bývají nejčastěji způsobeny poruchami pohybového ústrojí-stavem,kdy některé svalové skupiny jsou stále v napětí/a tedy "přetížené"/,jiné naopak ochabují.Tím dochází k různým tzv.blokádám meziobratlových kloubů i nosných kloubů.Nervově-cévní pleteně jsou drážděny zhoršením metabolických poměrů v podmínkách dlouhodobě stažených svalů.Někdy jsou samozřejmě změny v pohybovém ústrojí druhotnou reakcí na onemocnění vnitřních orgánů-proto lékaři zpravidla před doporučením rehabilitace vylučují onemocnění srdce,plic,zažívacího ústrojí,orgánů malé pánve..Vím,že jsem Vám vlastně neporadila,ale bez vlastního vyšetření to bohužel možné není.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejný problém | Od: Jox | 29.8.2014 07:48
Přesně tohle už jsem asi 3× měl. Stačí když se v práci přestanu hlídat a sednu si k počítači bokem
a nelíp žebrama opřenej o opěrku židle.
Pak mam tyhle problémy zaručeně.
Prvně jsem myslel, že mam infarkt jak mě bodalo pod hrudní kostí.
reagovat
Stejný problém | Od: Jox | 29.8.2014 07:48
Přesně tohle už jsem asi 3× měl. Stačí když se v práci přestanu hlídat a sednu si k počítači bokem
a nelíp žebrama opřenej o opěrku židle.
Pak mam tyhle problémy zaručeně.
Prvně jsem myslel, že mam infarkt jak mě bodalo pod hrudní kostí.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Články: Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Objevily se vašemu dítěti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: