Pichlavá, mravenčitá bolest a tlak v kolenech a menších kloubech

Dobrý den, je mi 20 let,chodím do posilovny- nepravidelně asi 3/4 roku.Před dvěma-třemi týdny jsem měl silnou rýmu, bolest v krku, teplotu jsem neměl. Rýma a bolest v krku sama odezněla, asi po 10ti dnech po dlouhém pití bylinných čajů,klidu, kapek do nosu a vitamínů. Nyní mám problém s koleny i menšími klouby,kdy mě před pěti dny začla chytat menší mravenčitá, pichlavá bolest do kolen a pociťuji takový lehký tlak v nich.Nyní se k tomu přidali i menší klouby, jako jsou prsty na rukou, nohou, občas mě píchne i v loktech a někdy i v kotníku. Myslím si, že bolest je z prochladutí,nějaká infekce , ale nevím.Jezdím celoročně na motorce za jakkých -koliv podmínech,ještě nemám řidičák na auto. Bolest začla po té, co jsem přijel domů z motorky. Oblečený dobře jsem, jen ty kolena nejvíce trpí. Někdy mě i bolí za jízdy, když je velká zima. Žádné otoky na nich nevidím, zarudlé také nejsou, při námaze se bolest možná trošku zhorší, teploty také nemám, nijak nemocný nejsem, jen ty kolena bolí a občas malé klouby. Bolest migruje z kloubu ke kloubů.Chvilku bolí koleno, potom mě jednou píchne v prstu u nohou, po 10ti sekundách třeba v loktu a takhle se to točí. Bolest se dá bez problému vydržet, ale je cítit.Bolest netrvá celý den, trvá v různých časových intervalech, ale někdy to cítím celý den, jak kdy. Ztuhlost také nepociťuji. V práci jsem už měsíc 7 hodin na nohách. Ještě dodám že před dvěma roky jsem měl mononukleozu. 3/4 roku mě bolely klouby, únava, bolest svalů apod. Potom bolest odezněla po vitamínech atd... Chtěl bych se Vás zeptat, jestli ta bolest kolen a menších kloubů nemůže být nějaký náznak na Revma, nebo podobné nemoci.Jen dodám, že v mé rodině nikdo revmatoidní artritidou netrpěl, nebo podobnými revmatickými nemocemi.Nevím, jestli to nějak řešit, nebo jestli tyto bolesti mohou být opravdu jen z prochladnutí, nebo nějaká infekce a bolest zmizí šasem zmizí? Děkuji za odpoveď a váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Vaše problémy nejspíš nespadají do kompetence chirurga. Bolesti kloubů mohou mít souvislost s prodělanou infekcí dýchacích cest. Myslím, že byste měl navštívit svého lékaře. Nejspíš by se měla provést některá laboratorní vyšetření (sedimentace, CRP, ASLO atd) a vyloučit něco jako parainfekční revmatismus. Při pozitivních výsledcích revmatologické vyšetření.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: