Pískání v uchu, šum, motání hlavy...

Dobrý den, od 7. srpna mám problém s pískáním v levém uchu.Byla jsem na ORL, kde mi bylo řečeno, že mám otok na obou bubínkách a to způsobuje pískání, zalehlé ucho a zvláštní tlak v hlavě a brnění levé strany obličeje - doporučeny nosní kapky a teplo na uši. Po týdku to nepřešlo a ještě jsem začala mít problém s motorikou, začala se mi motat hlava a byla jsem nejistá v chůzi, měla jsem zvýšenou teplotu a bolel mě celý člověk klouky, svaly, záda. Obvodní lékařka mě poslala na neurologii, jelikož otec má RS. A na ORL mě hospitalizovali, týden na kapačkách (dexamed, agapurin a hořčík). Ucho odlehlo, pískání zůstalo, ale zmírnilo se - propuštěna z nemocnice. Základní neurologické vyšetření v pořádku - stav odpovídá věku pacienta, oční potenciály v pořádku, RTG krční páteře nikdo se nevyjádřil, na audiogramu jsme měla vše v normě jen pokles v jednom tónu, ale ješťe na hranici. Jsem objednaná na magnetickou rezonanci. Ale můj stav se nezlepšil, po příchodi z nemocnice se m imotá hlava pořád, pískání stále kolís, ale je tam, a do toho mě začal brnět obličej celý, začal mi tlak pod očima a při pohybů očí mě to pobolívalo, začaly mě bolet zuby, krk a hlava jako by pod lebkou, kde se navazuje krčíi páteř, měla jsme opět zvýšenou teplotu. Z OLl mi žádné léky nedali (aby se nezkreslila mag. rez.) a obvodní lékařka mi předepsala lexaurin a cavintol (s tím že ho mám 14 před mag. rez., vysadit). Přijde mi, že mi tyto léky a ani pobyt v nemocnici nijak nepomohl. Začala jsme tedy inhalovat vincentku,a potit se (acylpyrin) oči, zuby a krk trochu zlepšení i benění obličeje přešlo, ale žádná rýma se mi nespustila, jen mám zahleněný krk. Motání hlavy se trochu zlepšilo, ale piskáni stále při starém a jěště se mi k tomu přidalo takové šuměni (jako z mořské mušle jen trochu hlasitější a to mi přijde, že se objevuje při určité poloze hlavy, když ležím tak pořád). A při polikání mě jako by praská v uších.Už jsem z toho neštastná a touto cestou prosím o radu. K jakému lékaři bych ještě měla zajít, aby se něco dělo.Předem moc děkuji za odpoveď a možnou radu.S pozrdavem M.

Odpověď odborníka:

Dobrý denm, závratě a hučení v uchu mohou být způsobeny i postižením vnitřího ucha, případně sluchového nervu. RS se vyloučí magnetickou rezonancí, tu máte objednánu, stejně jako se vyloučí i jiné strukturální postižení mozku. Zvýšená teplota a bolesti kloubů by ale mohli být způsobeny infektem, jistě Vám v nemocnici dělali odběry krve i na známky zánětu - CRP a krevní obraz. Otázkou je, zda to bylo v normě či nikoliv, zda se jedná o příznaky virozy, nebo je zánět někdě v těle, zkuste se dotázat Vašeho lékaře. K ovlivnění závratí existují i jiné léky, než cavinton ( před mag. rezonancí ho vysazovat není třeba, nijak ji neovlivní ), zde by asi pomohlo navštívit ještě jednou ORL nebo neurologa. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x