Plísňové sýry v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s plísňovými sýry v období těhotenství(Niva, Hermelín), můžou se bez obav konzumovat nebo to z nějákého důvodu vadí...někdo tvrdí, že ne, někdo zase, že ano....tak mi to prosím vysvětlete....děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Žaneto! Konzumovat je můžete, ale nepřehánějte to. Osobně nespatřuji v plísňových sýrech zvláštní nebezpečí. Jezte pestře, dostatek ovoce a zeleniny, dbejte na přísun ořechů a ryb. Nic nezkazíte, když si v lékárně koupíte tabletky s kyselinou listovou, dobře je však zastoupí velký příjem zelených částí rostlin (např. saláty). Pokud se v nutričním poradenství setkáváte s rozpory, volte střední cestu - potravině se nevyhýbejte, ale nestavte na ní jídelníček.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x