Pocit cudzieho telesa v krku

Mam pocit cudzieho telesa v krku uz 4 rok .. prve 3 roky som mala len v obdobi od decembra do marca a teraz uz je to skoro rok co mi to vobec neprechadza ..... bola som aj na orl kde mi nic nebolo zistene ,.... vraj tam nic nemam urobili sa mi po stranach jazyka aj pupenceky uple pri koreni asi vo februari po naslednom vysetreni na orl my boli spravene steri ... tie boli negativne a poslala ma na alergologicke vysetrenie ....... robil mi aj testy na alt:0,29...IgG:14,5....iGa.1,90 celkove IgE 42,1.... TSH2,530 dalej sa robil prick ALYOSAL:NEGATIVNA KONTROLA : histamin ++++, pel-alnus, betula,corylus,poaceae-mix,brasica,artemisia,taracsacum,altenaria,perie,husie , macka pes vsetko negativne vysledky ze len ten histamin troska vystupil ...robil mi krvne testy kde bol mierne znyzeny Hb.119. po case som zacala vypluvat take male biele bodky capy tak mi robil pan doktor aslo :114,8 , latex0,0 CRP0,3 STER Z TONZIL NEGATIVNY ... poslal ma znova na orl o vylucenie chronickej tonsilitidy ale doktor namiesto toho aby sa pozrel tak mi predpisal antibiotika ..... capy uz nevypluvam ale stale nieco v tom krku citim nieco tam mam a sem tam ma to aj skriabe sem tam ma uz zacali pobolievat aj usi a citim taky tlak z nosa spravil mi tiez vytery a krvne testy ... vytery boli negativne a krvne testy MIX:0,130 NEUTROFILY 0,443 HEMOGLOBIN MCH 26,1 ,, HEMOGLOBIN MCCH312 distr. sirka RDV15,9 STRED. OBJEM TROMBOCYTOV MPV 10,60 A EOZINOFILY481.... INAK VSETKO OSTATNE BOLO V NORME ..... PAN DOKTOR Z KRCNEHO VRAVEL ZE SA MOZE JEDNAT O ALERGIU ... .... MAM TAKY STRACH CI TO NENI NIECO VAZNE CI SA NEJEDNA O RAKOVINU .... ESTE NA RTG SNIMKU ... MI PAN DOKTOR POVEDAL ZE TAM VIDI CISTU ALE NENI SI ISTY LEBO MI ZLE ZAKLONILI HLAVU .. A POTOM SA UZ TOMU NEVENOVAL ... VIETE MI PORADIT CO MAM ROBIT ? CO TO MOZE BYT ? A KAM BY SOM MALA IST ESTE NA VYSETRENIE ... S TYMTO SA ZIT NEDA

Odpověď odborníka:

Je potřebné probrat situaci znovu s tím lékařem, který má k dispozici všechny výsledky z dosavadních vyšetření, údaje o proběhlé léčbě a veškeré další údaje o Vašem zdravotním stavu (měl by to být Váš praktický lékař). Pouze se znalostí všech těchto informací lze rozumně rozhodnout, jaký by měl být další postup. Příčin potíží může být celá řada (alergie, gastroesofageální reflux aj...), z rakoviny ale strach nemějte - podle toho, co uvádíte jste byla již dostatečně podrobně vyšetřena, aby bylo možno tuto eventualitu vyloučit (a ve Vašem věku by to bylo opravdu velmi neobvyklé). Každopádně je nutné, aby další postup a léčbu řídil jeden lékař, nevyhledávejte žádná specializovaná vyšetření sama. Přeji Vám, ať se brzy podaří najít způsob, jak Vám ulevit!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Umíte první pomoc? Měli byste… Můžete tak zachránit život!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická reakce na amoxicillin po polibku
Články: Alergická reakce na amoxicillin po polibku
Anafylaktické reakce...
Magnetická rezonance pomůže odhalit nádor na mozku
Články: Magnetická rezonance pomůže odhalit nádor na mozku
Nádory hypofýzy se mohou u...
Obřízka? Proč by ne?!
Články: Obřízka? Proč by ne?!
Je to jenom kousek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: