Počůrávání ve 3 letech

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda mě má zneklidnit, že můj 3letý synek nemůže být v noci bez plen. Jinak je v pohodě, přes den nemívá nehody, ale jaksi mám pocit, že mu plínka na noc a ráno zdárně počůraná prostě vůbec nevadí. Nemám přistoupit k radikálnímu činu a plínku nedat s tím, že se několikrát počůrá a časem se to odbourá? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Plenku na noc mu zatím nechte a zkuste jej nejprve pozitivně motivovat a dodržovat určitý pitný režim (tj. nejméně 3 hod. před spaním nepodávat žádné tekutiny). Nechte jej před spaním vymočit a pokud se mu to podaří, chvalte jej. Můžete jej také budit v noci (doporučuje se přibližně po 2-3 hod. spánku) a opět nechat vymočit. Vaším cílem je suchá plena, kterou mu pak můžete přestat dávat. Radikální čin odebrání pleny může dítě nepřiměřeně stresovat a to zejména při jasé rozmrzelosti rodičů nad pomočenou postýlkou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: