Podání radiojodu po operaci štítné žlázy

Reakce na můj včerejší dotaz - Dobrý den, ještě nemám výsledky histologie, ve štítné žláze jsem neměla nějaké uzly apod.. Před operaci, ale sestra od mé lékařky mě vyděsila, že se to někdy musí doléčit radiojodem. Bývá to častý problém? Mám po totálním odstranění s.z. Mám malé dítě, takže představa izolace kvůli radiojodu nepřipadá v úvahu. Byla mi operovaná pro nestabilní funkci, po porodu jsem mela hormony štítné žlázy rozházené.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto případě je nutnost pooperačního podání radiojodu málo pravděpodobná. Zásadní je ale histologie. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: