Podávání antibiotik

  • Dotaz od: Nepustilová
  • Publikováno: 21.6.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, dnes jsem byla s 8letým synem u lékařky. Bolí ho v krku, je unavený a spouští se mu rýma. Paní doktorka se mu podívala do krku, prohmátla uzliny a s tím, že má "chycené průdušky" nasadila ATB - Klacid 125 mg. Na můj dotaz, zda jsou ATB opravdu nutná řekla že ano, že se nemusím obávat. Syna však ani neposlechla stetoskopem, ani nebyl na odběru krve ani jiných testech. Nebráním se podávání ATB v případě, že jsou opravdu potřeba, ale nechci synovi dávat ATB "jen tak pro jistotu". Je postup lékařky správný? Děkuji Vám za odpověď. Dita Nepustilová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsem posudkový lékař, ale obecný postup by měl po fyzikálním vyšetření zahrnovat (pohledem, pohmatem, poslechem..) následně ještě výtěr z krku. Nasazení antibiotik je ale správné, o vhodnosti pak rozhodnou výsledky z výtěru. hezký den.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: