Podozrenie na pásový opar

Dobrý deň, som študentka gymnázia a máme podozrenie, že naša spolužiačka má pásový opar, inej spolužiačke ho aj ukázala a naozaj má okolo brucha vyrážky. Chodí však do školy a tvrdí, že lekárka jej povedala, že má iný druh pásového oparu, ktorý nie je nákazlivý a normálne môže chodiť ďalej do školy, dala jej na to len nejakú masť. Je možnosť, že existuje aj nenákazlivá forma? Všetci sa bojíme, že ho dostaneme tiež, keďže musíme tráviť celý deň spolu v jednej triede.

Odpověď odborníka:

Pásový opar je jen jeden a je vždy velmi nakažlivý. Ale pokud jste v dětství prodělala plané neštovice, nebo jste proti nim očkovaná, pak se nakazit nemůžete.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Podozrenie na pásový opar | Od: Martina | 14.3.2011 20:07
Veľmi pekne ďakujem za
odpoveď.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: