Popálenina 3 stupně

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na neteř. Nešťastnou náhodou ji ošlehl plamen z kotle na obličeji a způsobil jí popáleniny 3 st. na pravém líčku, se kterým byla na transplantaci kůže v Ostravské nemocnici. Pan doktor říká, že se jí to pěkně hojí, ale vypadá to jak měkký strup, tmavě hnědý. Nyní na obličeji nosí plastikovou masku - na té ráně, kvůli zatlačení štěpu. Bohužel maska jí neustále padá. Zbytek spálené tváře má růžovou barvu, hlavně když se uřítí. Chtěla jsem se zeptat, jak to bude vypadat do budousna, jestli ten transplantát zesvětlá a jestli se jí nějak upraví barva předtím spálené kůže. Neteři jsou 3 roky. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to nikdy nelze předvídat (spálená kůže je spálená kůže, jsou v ní prostě porušeny všechny struktury a 3.stupen je již velké poškození), prosím - budte rádi, že se ten transplantát ujal a že je dcerka (neteř) bez obtíží. Určitě bude v budoucnu používat make-upy a třeba se objeví i jiné kosmetické metody, v současnosti upřednostňujte její zdravý vývoj (zdravá strava, pohyb, milující prostředí, neupozornovat na její "odlišnost", zdůraznovat, že je jako jiné děti...že to není nic, co by její cenu nějak měnilo....a podobně) a estetickou stránku potom nějak vyřešíte, až bude dospělá. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: