Pořád suchý kašel

Dobrý den, mám dceru, v lednu jí budou 4 roky. Co začala chodit do školky, trpí hlavně na suchý kašel bez teplot. U paní doktorky slyším stále stejnou verzi. Poslech je čistý, teploty nemá, takže antibiotika nejsou potřeba nasazovat. Snažila jsem se najít řešení - zašla jsem k alergologovi, a tam taky je vše v pořádku. Není ani alergik ani astmatik. Ale napsal nám Seretide 1x denně, při větším kašli zvýšit dávku. Po měsíci užívání žádná změna, stále kašle. Jednou v noci měla 5 hodinový záchvat kašle, nepomohl Tussin, zábaly, Rectodelt, psí sádlo prostě nic. Tak jsme byly poslané do nemocnice. Tam veškeré testy krev, výtěry, rentgeny dopadly dobře a nic nezjistili. Užívali jsme tam Ambrobene a Tussin. Takže já jsem pořád na mrtvém bodě, dělám, co se dá. Zábaly, větrám, mažu psím sádlem, vařím čaj na suchý kašel ze slezu, ale kašle se nemůžeme zbavit. Jsem už z toho zoufalá, sice to dcera zvládá dobře, ale už to trvá moc dlouho a mě to rve uši a nervy, jak nic nezabírá. Poslední nabízenou variantu odstranění nosních mandlí zatím s manželem neuvažujeme. Nechceme riskovat zase jiné nemoci, které by nastaly, jak jsme zaslechli od jiných rodičů. Jaký je váš názor, co si myslíte? Já jsem ve 34. týdnu těhotenství a mám obavu, co se bude dít pak, jestli dcera bude takhle pořád nemocná a miminko to bude chytat od ní, tak se asi zblázním. Dvě děti nemocné si nedovedu představit .Jak mohu miminko ochránit? Je nějaké očkování? Oddělení dětí není možné. Moc vám děkuji za váš čas a názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, začnu od konce Vašeho dotazu - očkování, kterým byste ochránila novorozence před kašlem bohužel neexistuje. Po nástupu do školky jsou děti často nemocné - je to otázka doby, než si jejich imunita poradí s novými infekcemi. Jak píšete, Vaše dcerka byla již podrobně vyšetřena, co asi zbývá je bronchoskopie - lékař se hadičkou podívá do dýchacích cest, zda tam třeba dcerka nemá vdechnuté cizí těleso či jiný problém. Nepříjemností této metody je, že se malé děti musí uspat. S odstraněním nosní mandle bych zatím vyčkala. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x