Poranění svalů a šlach mnohočetných flexorů

Dobrý den,před pěti týdny jsem si po kontaktu s ostrým šklem poranila zápěstí,byly přerušeny povrchní flexory 2-5,flexor carpi rad.Pooperaní průběh byl bez komplikací,hojení též v pořádku.Hned po pěti dnech po operaci jsem začla se cvičením.Nyní docházím na rehabilitaci,všechny prsty(až na prostředníek)už ohýbám velmi dobře.Až na zmíněný prostředníček,který už od začátku cvičení nešel.Dneska mi fyziotarepeutka sdělila,že šlacha už může být přirostlá ke kosti,a že k tomu prostě někdy dojde.Cítím vinu,ale opravdu jsem cvičila poctivě,prostředníček už od začátku nešel,jde ohnout do pokrčení opravdu jen málo.Myslíte,že se může ještě rozhýbat,i kdyby šlacha už byla přirostlá ke kosti?Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Příčin proč se prostředníček nehýbe nebo nedokonale hýbe může být více.Pokud jde s prstem pasivně pohybovat, fixace šlachy ke kosti je málo pravděpodobná. Může dojít k povolení nebo nezhojení sešití šlachy, fixaci k jinému okolí. Je potřeba rehabilitovat a pokud by se stav do 4 týdnů nezlepšil nebo nezlepšoval zvážit chirurgickou revizi právě této šlachy. Jistě ale po přesném vyšetření šlachy vám nejlépe poví váš operatér.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: