Poranění svalu a šlachy adduktoru stehna

Dobrý den, na chirurgii mi diagnostikovali poranění svalu a šlachy adduktoru stehna. Stalo se tak poté, co mě zhruba týden bolela oblast třísla pravé nohy v případě některých pohybů. Vyšetření proběhlo pouze prohmatáním a dotazy na příčinu bolesti. Jako léčba byl doporučen klidový režim, chlazení a léky proti bolesti v případě potřeby. Chci se zeptat, zda je to tak v pořádku? Není potřeba sonografické vyšetření či výraznější léčba v případě tohoto typu zranění? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Záleží na závažnosti stavu. Pokud se nejedná o větší úraz s krevním výronem a omezenou hybností sono se neprovádí, pokud by byl stav závažnější, vyšetření ultrazvukem je na místě. Podle vývoje a při kontrole jistě dotazujte svého ošetřujícího chirurga. Podle nálezu a stavu vám jistě vyhoví. Jinak léčba dále dle popisu. Rehabilitace je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: