Potenciální borelioza

2. června - přisáté klíště na levé noze po dobu max 5. minut,.. za dva dny velmi nepodstatné únavové známky,.. možná způsobené denním sportem. 6. června kousnutí hmyzem do pravé nohy,.. Od 12-14. června se objevily na nozečervené skvrny, nepravidelný tvar (mohu zaslat foto) ale min, na 40 cm2 pokožky - nepravidelně. V pondělí 15.6. nasazen DoxyHexal 1 tab. po 12 hodinách (193cm, 93 kg). Relativně bez potíží, ale lehký - překonatelný tlak v zátylku, více zarudlé oči než normálně,.. lehce zvýšený klidový tep s pomalejším návratem k normálu po zátěži (nyní 60-65), běžně 50-55. Antibiotika nasazena po velmi dlouhé dob bez nemocí,.. Mám pokračovat v současné léčbě ? nebo je borelioza nepravděpodobná ? Mohu sportovat ? Děkuji, V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ATB léčba 4-6týdnů, Doxyhexal 100mg 1 tbl ráno a 1 tbl večer, kvalitní probiotika bud jednu hodinu před ATB nebo 2 hodny po ATB 2x denně. Fyzická aktivita přiměřená, chránit se před sluncem. Doxyhex zvyšuje senzitivitu sluneč. záření. S pozdravem Dr. Roman Špaček

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x