Potíže po pokousání mouchou

Dobrý den. Promiňte, nenašla jsem v nabídce příslušný obor. 27.května 2015 jsem plela záhon, do kterého chodí kálet toulavé kočky, došlo k pokousání obou kotníků zhruba 5 mm velkou ochlupenou mouchou, bolest vystřídalo svědění, kotník se osypal drobnými pupínky, svrchu se žlutým puchýřkem, aplikován fenistil, tři kousance z boku kotníku se slily v otok, za tři dny mne bolely všechny klouby a tkáně, teplota jen 37,5. Nasadila jsem ibalgin. Úporné svědění pokračovalo. Za měsíc otok splaskl a pouze k večeru a v noci otékal, pozorovala jsem, že se mi udělala bulka v klenku chodidla, která otékala až do kotníku, poté jsem cítila a cítím nadále pocity lezení pod kůží až ke koleni, bolest v kotníku při došlapu, jako při výronu a pocit kamínku v botě. Navštívila jsem praktickou lékařku, vyposlechla mne a napsala širokospektrá antibiotika na 5 dní, řekla, že nemusím na kontrolu, za 14 dní jsem k paní doktorce šla znovu, nedalo se to vydržet, nechala si kotník ukázat, byl normální, protože otok a lezení se koná v noci, řekla, že to mám od žil, napsala detralex, prý si mám koupat nohu ve vodě. V srpnu jsem sehnala známou sestru na kožním, paní doktorka se podívala, otok žádný, pouze vyrážka, zarudnutí, teplá noha. Řekla se shovívavým úsměvem, nebojte se, já vám napíšu mastičku a zítra už vám bude líp, do týdne to máte pryč. Bohužel ne. To už jsem si po namazání čímkoliv začala sbírat z kůže cca 1 - 2 mm malé, jasněbílé takové čárečky, tvrdé. K nočnímu lezení se přidalo šumění a občasné štípnutí. Sehnala jsem další známou, dětskou primářku, vyposlechla, jako první mi nechala udělat odběry krve, RTG plic a kotníku, RTG negativní, krev nepatrné změny, jen mi vyskočil cholesterol na 30, ten už mám nyní léky srovnaný. Leč, potíže s nočními "vzruchy" mám dál, poslední dobou mne bolí nohy, cítím se unavená, nemohu usnout, budím se, občas se mi dělá nevolno, začaly mne svědit uši, v pravém oku mám pocit cizího tělíska, protivné lezení a záškuby v noze. Promiňte mi můj dlouhosáhlý román, ono se ani nedá všechno popsat. Nejsem hypochondr. U lékařů jsem byla až po sedmi letech. Už opravdu nevím, co mám dělat. Na koho se obrátit. Pracovala jsem 37 let v nemocnici a v ní jsem hledala pomoc. Děkuji za zprávu. Alena

Odpověď odborníka:

Milá Aleno, doporučuji vyšetřit sérologii borrelií a absolvovat neurologické vyšetření, a pokud nebude výsledek, pak ještě revmatologické vyšetření. Držím palce, ať problém brzy vyřešíte.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: