Potíže s penisem

Dobrý den, před několika měsíci jsem navštívil Vaši poradnu s dotazem, týkajícím se zjevné mykózy mého penisu. Tato mykóza byla s největší pravděpodobností způsobena odřením, ke kterému došlo při pohlavním styku s mou tehdejší přítelkyní na podzim loňského roku. Když jsem kožní lékařce ukázal svůj penis, konstatovala, že je zarudlý a předepsala mi mastičku Pimafucort s tím, že jakmile se bude stav zlepšovat, mám omezovat mazání až do doby, co příznaky zmizí. Tak jsem také učinil, konkrétně léčba trvala zhruba 14 dní, čili tolik, kolik bylo také doporučeno v příbalové informaci. Jenže do 5-ti dnů od vysazení se svědění vrátilo a do 14-ti dnů se objevily opětovné příznaky plísně, ač v mnohem menší formě (spíše náhodné "tečky" s bílou hmotou, ne tak horentní loupání, jakým jsem trpěl před léčbou). Krém jsem proto opětovně nasadil s tím, že po dobu užívání jsem měl klid. Když se však po opětovném vysazení nic nelepšílo a léčba trvala asi 2 měsíce, rozhodl jsem se zakoupit Canesten krém. Jeho účinky byly však ještě menší. Proto až dodnes, asi 4 měsíce po návštěvě lékaře, používám onen Pimafucort s tím, že mi však již bohužel dochází. Mým hlavním dotazem je dnes však potíž, kterou trpím asi 4-tý den. Konkrétně se mi na levé straně žaludu dole objevily dva bolestivé stroupky. Asi po jednom dni se mi z této části žaludu sloupala kůže, asi o velikosti 2x2cm, přičemž z tohoto místa poměrně intenzivně vychází jemně nažloutlá tekutina (tedy zřejmě tekutina, po stažení předkožky se jeví spíše jako řidší kůže) a na onom sloupaném, zarudlém místě, se mi objevují jakoby malé puchýřky. Místo si intenzivněji mažu, aby se zahojilo. Příčinou může být, že se mi asi před týdnem až 14-ti dny vylila do klínu Alpa (francovka) a trošku mi podráždila také žalud, který chvíli štípal (ačkoli jsem jej otřel). Proto se ptám: jedná se o další příznak mykózy, nebo se může jednat o jakési popálení místa (které při dotyku bolí) Alpou? Opětovná návštěva kožního lékaře je mi totiž nepříjemná, očividně nikam nevede a ani z časových důvodů si nemohu dovolit pořád někam běhat. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučoval znovu kontrolu u kožního lékaře. Je totiž možné, že se jedná o jiný druh infekce než mykotické. Co se Alpy týče, ta by na bolest penisu neměla mít vliv. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x