Povrchový zánět žil

Dobrý den Moc bych Vás poprosil o radu Užívám dlouhodobě lék prostamol Uno pro problémy s prostatou - nyní mám povrchový zánět žil na křečové žíle a protože je to už poněkolikáté - dostal jsem lék Warfarin- Chtěl jse se zeptat zda by nemohlo dojít k nějaké kontraindikaci. Zároveň jsem měl problém se žlučníkem a lékař mi doporučil jedno pivo po obědě. Chtěl jsem se zeptata, zda lze vypít jedno pivo denně i při léčbě Warfarinem - jiný alkohol nepiju. Moc děkuji za info

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jane. V odborné literatuře nejsou uvedeny žádné informace o tom, že by bylo kontraindikováno užívání Prostamolu při součastné léčbě warfarinem, proto tyto léky klidně užívejte dál. Co se týče alkoholu a denní konzumace piva- alkohol se při léčbě warfarinem nedoporučuje užívat, protože může zvyšovat jeho účinnost (nebezpečná je hlavně nárazová konzumace většího množství alkoholu). Pokuď potřebujete podpořit trávení a zároveň si neuškodit- konzumujte nealkoholické pivo.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nenechte srdce tlouct jak o závod – klidný tep vám prospěje
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Články: Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Akutní zánět průdušek...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: