Prasklá lebeční kost

Dobrý den, je možné, aby mému čtyřletému vnukovi byla po pádu a zranění poblíž oka (jeden steh), bez otřesu mozku a bez bolestí hlavy diagnostikována (rentgenem) prasklá lebeční kost na opačně straně hlavy (nad zátylkem), není tam boule ani jiné poškození. Chlapec musí nosit helmu 2 měsíce. Děkuji a zdravím K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, ke zlomenině může dojít i na "protilehlé" straně lebky než kde byl přímý náraz. Pokud je tato zlomenina na rentgenu posána, nejspíše k ní opravdu došlo.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: