Prasklina kosti v zápěstí

Dobrý den, spadl jsem na zápěstí a na chirurgické ambulanci mi z rentgenu diagnostikovali "abrupce z dorsální strany triquetra 1x3 mm". Mám nařízený klid, nosit ortézu. Chtěl bych se zeptat, zda ten úlomek kosti zpět přiroste na původní místo nebo se nějak vstřebá? Dále jestli je toto zranění bez následků a jaká je délka léčby, resp. kdy se dá začít sportovat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Rentgenový popis svědčí pro poranění vazů na hřbetu zápěstí, jedná se o poranněí vazů při němž se vaz odtrhne s malým úlomkem kosti,kde je ukotven. Je nezbytná klidová léčba v ortéze po dobu 3 týdnů. Úlomek se obvykle přihojí a přiroste zpět, můež se i vstřebat v rámci hojivých procesů. Toto zranněí končí obkvyle bez následků a plnná zátěž je možná po následné 3-5 týdenněí rehabiltiační léčbě .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: