Prasklinky,mokvani v oblasti konecniku

Dobry den, uz nevim kam se obratit,byla jsem u nekolika ,,odborniku,, kozni,chirurgie, ale bohuzel bez uspecne.Problemy nastaly cca ve 14 ti letech a uz me 13 let trapi a opravdu je to bolestive, jedna se o konecnik, mam tam drobne ragady, zarudle a mokva to kdysi kdyz jsem s tim chodila k dr. jedna pani na koznim nevidela nic, kolega nevedl co to je a z ceho to muze byt, stala se me ptal na analni styk a pod, coz pricinou byt nemuze jelikoz me boli konecnik hlavne pri stolici po ranu, bolesti a mokvani jsem vysledovala v urcitem case a to v noci, rano a kdyz jsem pri denni aktivite v riflich...za ty leta jsem vystridala cca 13 masti leku (coltrimazol, imazol, imakort,infadolan,borova mast, canecten a spousty dalsich i z cirurgie, ale ani jedna nikdy nezabrala, ani leky...tim padem uz jsem ztratila motivaci - chut navstevovat doktory a predvadet jim muj konecnik, je to opravdu hrozna bolest, kdyz to v noci svedi tak aniz bych o tom vedela a chtela-skrabu to, tim se to zhorsi a nemuzu pak ani sprchu pustit, je to jakobych sul sypala do rany :-( uz si pripadam odoprna, konecnik dle meho nazoru zacina byt zdeformovany, ve vnitr na okraji ty puchyrky...po nekolikati letech jsem sla na chirurgii kde byl vyborny doktor, predepsal mi delanou mast ,,Lepicol,,? a po tolikati letech byl do 14 dni zazrak a citila jsem jako bych mela novy konecnik, jenomze jsem to po nekolikati dnech prestala uzivat,potize se ihned vratily, mast byla asi kortikoidni a pak uz mi nezabrala, ted nevim zda si ji mam nechat opet predepsat po roce (ja ji i pres neucinnost pouzivala, coz jsem asi zadrbala,pokud je to kort.mast a prosla...) Nebo existuje nekdo kdo mel podobny problem? Opravdu bych se rano chtela probudit a byt v poode a ne se v noc budit...je to neprijemne, jediny klid relativni za celych tech 13 let jsem mela v tehotenstvi, jinak nikdy :-(( Dekuji za precteni romanu a prosim o vas nazor.....

Odpověď odborníka:

Milá Lenko, doporučuji Vám nechat si vyšetřit kůži kolem konečníku na plísně (je to jednoduchý stěr na mikrobiologii) proto, aby se vyloučila plíseň nebo potvrdila tato plíseň. Velmi často to způsobuje Trichophyton rubrum.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: