Prasklý ušní bubínek a létání

Před téměř dvěma roky mi při šnorchlování v moři prasknul ušní bubínek. Tamní lékař, mi řekl, že se trhlina sama zahojí, ale lékař tady v Čechách mi ucho kontroloval a doporučil mi operaci na zahojení bubínku, na kterou jsou nešla. Každopádně mi jde o to, jestli můžu létat letadlem i v případě, že by bubínek byl prasklý. S prasklým bubínkem nemám vůbec žádné problémy, sluch je také naprosto v pořádku. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pavlo,
s prasklým bubínkem létat můžete, neměla byste při letu mít žádné potíže. Nicméně pokud Vás viděl lékař v zahraniční a pak ihned v ČR a od té doby jste nebyla na kontrolním vyšetření, je klidně můžné, že je bubínek dávno zahojený, a proto nemáte žádné potíže a sluch je normální. Hezký den.

MUDr. Michal Černý
MUDr. Michal Černý

Specializace: Ušní, nosní, krční

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: