Predavkovani jodem?

Dobry den, z duvodu systemove kandidozy rozvinute po delsi ATB lecbe mi muj lekar predepsal mimo jine i kalii iodati 0,1 g (kapsle pripravene v lekarne na zaklade predpisu). Po mesici uzivani (1x1 denne) jsem v poslendich dnech zaznamenala bolest v priusi, hlavne pod uchem (slinne zlazy), vyzarujici az na krk, bolest pod dolni celisti a lehce zvysenou teplotu. Na internetu jsem zjistila, ze podobne se muze projevovat naduzivani jodu a ze davka, kterou denne uzivam, je mnohonasobne vyssi nez doporucene denni davky. Doporucene denni davky jsou ve stovkach mikrogramu, kdezto ja beru denne 100 miligramu. Jodid draselny (KI) jsem jiz vysadila - nerada bych si privodila potize se stitnou zlazou apod. Myslite si, ze davka KI, kterou jsem uzivala, mohla byt v tomto smeru nebezpecna a mohla by stat za mymi potizemi? Stale doufam, ze vysazeni KI se potize srovaji. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, udělala jste správně, že jste při potížích lék vysadila, potíže by měly spontánně odeznít. Pokud by přetrvávaly, je vhodné obrátit se na svého lékaře a poradit se s ním i o změně terapie.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: