Přetrvávající bolest po distorzi hlezna

Dobrý den, měla jsem distorzi hlezna 2. st. s následnou sádrovou fixací na 3 týdny, rtg zlomeninu vyloučil. Po snětí sádry žádné rehabilitace. Ještě po více jak dvou měsících je kotník stále bolestivý při námaze, ale i v klidu, otok vlevo více o 2cm, vázne o 15 st. dorz. i plant. flexe. Bolest vystřeluje z vnitřního kotníku až do půli lýtka. Nyní mi byla zjištěna tendovaginitida tib. posterior. Před úrazem jsem žádné problémy s nohou neměla. Chci se zeptat, jestli zánět souvisí nějakým způsobem s distorzí kotníku a jestli léčba distorze byla standardní a něco se nezanedbalo, např. rehabilitace a je-li možná plná zátěž v zaměstnání (chůze, nošení břemen, práce ve stoji). Děkuji za odpověď, Jana 48 let Foto: stav po snětí fixace

Odpověď odborníka:

Patrně s jedanlo o větší poškození vazů, závažnější distorzi a patrně i immobilisace déle není na škodu. Souvislost zánětu šlachové pochvy, pokud se o zánět jedná , je pravděpodobná. Není možno vyloučit, že se může jednat o lehkou formu t.zv. Sudeckovy dystrofie. Káždopádně byste měla dále spolupracovat s úrazovýcm chirurgem, kontroly a kontrola rtg, a především doléčit hlezno na rehabilitaci a to pohybovou léčbou a fyzikální terpií.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x