Přetrž.achilovka..bolesti po wobenzymu+clexane

Dobrý den. Jsem 12.den po operaci přetržené achilovky a píchám si 1x denně Clexane 0,4ml. Při vizitě jsem se zeptal na užívání Wobenzymu..doktor řekl ano. Následně byl i na chirurgii při převazu jiný doktor nadšený z wobenzymu,tak jsem si ho koupil a 5.den po operaci začal užívat (do té doby žádná bolest po operaci) a po té začaly v noze neskutečné bolesti..po 5.dnech jsem tedy wobenzym vysadil,bolí to stále,ale už se i vyspím. Na netu jsem se dočetl,že wobenzym by se neměl užívat zároveň s leky na ředení krve..nemohl jsem si způsobit nějaké potíže? Stále mám velké bolesti,hlavně když slezu z postele.Děkuji

Odpověď odborníka:

Nedomnívám se, že by Vám současné užívání Wobenzymu a Clexane mělo způsobit obtíže, tato kombinace je celkem běžná. Navíc Vámi užívaná dávka Clexane je velmi nízká, pokud máte obvyklou hmotnost. Doporučuji kontrolu chirurgem, považoval bych za vhodné provést ultrazvukové vyšetření. Silná bolest by mohla svědčit pro obávanou komplikaci v podobě kompartment syndromu, k posouzení tohoto je ale kompetentní jen chirurg.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: