Příznaky nákazy hiv?

Dobrý den, asi před měsícem jsem měla nechráněný pohlavní styk, ale s důvěryhodnou osobou. Asi po 10 dnech mi otekly krční mandle - bílé čepy a hnis. Žádné jiné příznaky jsem nezpozorovala. Možná úplně minimálně zvýšená teplota a únava. To vše jsem stále přisuzovala normálnímu onemocnění. Mandle se asi po 5 dnech vrátily do normálního stavu, ale objevila jsem mi vyrážka na předloktí obou rukou. V této chvíli jsem už dostala strach z nákazy HIV. Vyrážka se nacházela pouze na předloktí obou rukou. Ne nějak velká - sem tam se objevil pupínek zasvědil a zase zmizel. Ve stejné době jsem začala užívat doplněk stravy Biosil, takže je možné, že vyrážka byla z něj. Myslíte si, že se jedná o příznaky HIV nebo jde jen o shodu náhod? Na testy určitě půjdu, ale potřebovala bych do té doby trochu uklidnit. Budu moc vděčná za odpověď.

Odpověď odborníka:

Důvěryhodná osoba ještě není zárukou neinfekčnosti, nic méně, podle Vašich problémů si myslím, že nepůjde o pohlavní nemoc. Pro klid však Vám doporučuji provést krevní zkoušky, aby jste měla i objektivní jistotu.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Prsy
Články: Prsy
Prsy jsou párový orgán, v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: