Příznaky kvasinkové infekce bez prokázání kvasinkové infekce

Dobrý den, své problémy jsem popsala již v předchozím dotazu [http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/kvasinkova-infekce-29380], ty stále přetrvávají, jen se k nim přidal až vodnatý mléčný svědivý výtok. Jasně to ukazovalo ke kvasinky?ám, tudíž jsem šla ke gynekologovi, který mi udělal kultivační stěry. Ty však vyšly negativně. Řekl mi, že mě nemůže léčit z něčeho, co neexistuje. Předepsal mi 1× týdně výplach rosalginem. Může výše udané příznaky způsobovat i nějaká jiná nemoc než kvasinky?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by vhodnější, abyste mi zaslala dotaz, než jen pouhý odkaz na dotaz. Co se týče vámi popisovaného povlaku na rodidlech, nejspíše se jedná o smegma, které se přirozeně tvoří i u žen, a skládá se z odloupaných buněk a produktu mazových žlázek. K odstranění zde postačí pravidelná hygiena. Výtok, který není doprovázen pálením či svěděním, bývá fyziologický, kultivační stěry vám také potvrdily, že se nejedná o projev bakteriálního či kvasinkového zánětu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: