Problem s kotnikem

Zdravim pane doktore, v sobotu rano jsem si nejspis asi opet podvrtnul kotnik. Na rentgenu jsem byl o tri hodiny pozdeji. Byl neprukazny. Preposilam lekarskou zpravu: Pacient pred pul rokem osetren pro fr. vnitrniho kotniku, nyni prichazi opet po padu ze schodu. Obj.: hlezno vlevo s min. otokem medialne, palp. citlive, bez hematomu, bez krepitu, NC v norme. RTG- st.p. fr. med. malleolu vlevo, v porovnani s predchozi dokumentaci, postaveni idem. Refraktura mene pravdepodobna. Nalozena dlaha- ko za 10 dni bez dlahy. Myslite si, ze by noha opravdu mohla byt znovu zlomena, kdyz po ni 2 dny od urazu muzu relativne normalne chodit ( jen v pripade nutnosti), jinak pouzivam berle, nebo se muze jednat jen o natrzene vazy, ci distorzi? Bude mozne pristi tyden v pondeli, kdy jdu na ko dlahu sundat a zacit nohu pomalu rozcvicovat nebo bude doba leceni trvat dele. Celkove se jedna o 4 problem s tymz kotnikem. Dekuju za odpoved.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o hlezno po zlomenině a opakované distorzi , potom by léčba měla proběhnout s řádným znehybněním. Po rtg naopak přiložení sádrového chodícího obvazu na min. 3 týdny a potom doléčení na rehabilitaci, pohybová léčba a fyzikální terapie. Soudím tak jen podle vašeho sdělení. Podrobně podle nálezu určí váš chirurg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: