Problém s měkkými tkanemu v předloktí

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat uz měsíc a půl me trápí bolesti předloktí při extenzi v lok. Kloubu a při flexi zápěstí. Omezuje me to dost ve škole (studuji maséra) i ve sportu. Diag. distenze předloktí. Předepsané mi bylo týden klid koncetina na šátku a zápěstí stahle v el.obinadle s tim ze by bolest mela zmizet.Zranění se mi stalo při házené, když jsem blokovala hračku a ta mi narazila do natažené končetiny. Rtg lokte nebyl proveden pouze rtg os scaphoideum a to bylo negativní. Nejvíce me to bolí při flexi zápěstí na palcové straně a mediální strana lokte. Již měsíc chodím na rehabilitace (elektrolecba, magnet, ltv) dále používám na předloktí kinesiotaping. Teď chodím na magnetoterapii ale taky zatím necítím moc rozdíl. Na magnet chodím 5x týdne a vždy po terapii cítím docela ostrou a nepříjemnou bolest i v klidu. Nejvíce to také bolí ráno nebo při nějaké námaze. Chtěla bych se zeptat když nepomůže ani magnetoterapie co by pokračovalo za léčbu, protože uz ve škole docela nezvladam absenci a při další rehabilitaci bych asi musela opakovat ročník. Dalo by se ruku i třeba znehybnit místo rhb? Děkuji za odpověď hezky den

Odpověď odborníka:

Bude třeba doplnit diagnozu, kde opravdu může být porušený vaz nebo sval. Ortoped lokalizuje nález, provede rtg snímek a ve vašem případě i vyšetření sono, diagnostický ultrazvuk, který by mohl nalézt porušenou měkkou tkáň. Jinak jistě je vhodná sádrová dlaha na předloktí na dobu nejméně 3 týdnů. Dnes záleží ale i na době od úrazu. Porušení se rychle v mladém věku hojí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: