Problém s početím.

Dobrý den, od června se snažíme s manželem o druhé dítě. První početí i těhotenství bylo bez problémů. Nejdříve jsem měla ob měsíc zpožděnou a silnou menstruaci. Po třetím zpoždění 18 dní mi vyšel pozitivní těhotenský test. Za tři dny přišla velmi silná menstruace. Objednala jsem se ke svému gynekologovi. Řekl mi, že se jednalo i dříve o mikropotraty a nasadil mi Utrogestan - od listopadu beru od 17.dne menstruace 10 dní 1 prášek denně, v lednu mi doktor zvýšil dávku na 6 prášků denně. Hormonální profil v pořádku, třikrát jsem byla na ultrazvuku 10. den menstruace - vše v pořádku, ovulace probíhá. Po utrogestanu je mi špatně, zvracím, doktor mi doporučil snížit dávku na 2 prášky denně. Od té doby, co beru Utrogestan (listopad), jsem neotěhotněla. Ptala jsem se doktora, zda bych neměla jít na nějaká další vyšetření a prý je na to zatím čas. Nyní už mám tři týdny menstruaci. Vždy ze mě vyjde krvavý hlen, pak tři dny špinění a pak znovu. Doktor mi řekl, že na to mám ten Utrogestan, který menstuaci upraví. Chtěla bych se zeptat, zda je takový postup standartní. Nemyslím to špatně vůči svému doktorovi, kterého si vážím, nicméně bych ráda znala i jiný názor. Děkuji Vám.

Odpověď odborníka:

dobrý den, postup pana doktora je úplně v pořádku, pokud by problém trval cca 1 rok,pak je na místě jiné řešení.ale do té doby budete těhotná:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léčíte se s vysokým tlakem? Hlídejte si oči
Články: Léčíte se s vysokým tlakem? Hlídejte si oči
Dříve platné teorie o tom...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Články: Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Vypadávání vlasů může být...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x