Problém s vyvrcholením - při sexu

Dobrý den, je mi 25 let a před cca rokem jsem prodělal frenuloplastiku. Relativně krátce po ní jsem sice cítil mírné oslabení citlivosti žaludu, ale při masturbaci byly pocity příjemnější. Časem se citlivost ještě malinko snížila, ale nebyl nikdy problém masturbací dosáhnout vrcholu. Poslední dobou však i při masturbaci či sexu s partnerkou mám problém vyvrcholit. Partnerka mě vzrušuje, ale jak při masturbaci, tak při sexu se musím hodně snažit a dráždit. Dříve jsem takový problém neměl. Také na mne působí dost asexuálně třeba použití kondomu. S ním je prožitek o dost nižší a ani erekce s ním není ani zdaleka tak kvalitní, nebo po nasazení někdy výrazně klesá. Myslím, že tyto problémy pramení hlavně z psychiky, protože na počátku zkušeností s partnerkou jsem také s erekcí měl trochu problémy, ty však vymizely poté, co jsme se lépe poznali. Myslíte, že je to pravděpodobné? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vlastně si odpovídáte sám: jedná se především o psychologickou záležitost, určitou psychologickou reakci ve smyslu obav nebo dokonce úzkostí z možného selhání lze vystopovat jak v počátcích Vašich sexuálních aktivit s partnerkou, tak při používání kondomu (ostatně kondom mlže být asexuální, jak píšete, např pro sníženou citlivost penisu, stres spojený s jeho nasazováním, ale zároveň nebo lépe v jiných případech mlže být výrazně prosexuální, prodlužuje příliš krátkou dobu frikcí u předčasné ejakulace, chrání před těhotenstvím a snižuje risiko pohlavně přenosných chorob). Frenuloplastika měla jistě svou příčinu, pravděpodobně tzv. frenulum breve, které mohlo komplikovat sexuální styk a spojovat ho s nepohodou, tedy dyskomfortem, a možná i bolestí. Snížení citlivosti po výkonech v oblasti žaludu, glans, jako je obřízka (cirkumcize) nebo frenuloplastika, je běžné, e samo o sobě nemusí být věci na škodu. Tím, co ruší a prohlubuje potíže, bude pozornost zaměřená směrem ke genitálu, jeho funkci a sexuálnímu výkonu vůbec. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: