Problém se stolicí

  • Dotaz od: Matoušková Pavlína
  • Publikováno: 28.5.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den pane doktore, naše 2letá dcera měla nedávno problém s tužší stolicí,kakala obden a měla i menší prasklinku u konečníku. Týden jsem dávala Lactulosu a vyprazdňovala se v pohodě,ale po vysazení Lactulosy stolici zadržuje,zřejmě se bojí,že to bude opět bolet. Snažím se do stravy přidávat vše možné co projímá,ale moc to nepomáhá. Myslíte,že by mohlo i pomoci,kdybych dceři místo Sunaru začala dávat mléko Nestlé bifidus s probiotiky?? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Probiotika jsou jistě velmi vhodná, můžete podávat i Actimel ráno nalačno ( pokud bude dceři chutnat). Ale hlavně byste měli pokračovat v užívání Lactulosy tak dlouho, až se z každodenního vyprazdňování stane návyk ( klidně několik měsíců). Lactulosa se ve střevě nevstřebává a není návyková, takže se nemusíte ničeho obávat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: