Problemy se zdravím

Dobry den,v cervenci jsem byl na operaci se slepym strevem, bylo vse v poradku ,po trech tydnech křeče v břiše a dva dny na pozorovani v nemocnici, asi po měsíci jsem měl infekci mocovych cest a sepsi, to jsem 8 dni lezel v nemocnici.Pak mě štípalo v krku,tak sem byl nakonec na sonu a tam vse vporadku. Nekdy kdyz sem ted po 3 mesicich od slepeho streva posiloval bricho , tak citim bolest porad nekdy. A celkově nějak poslední dobou se necítím uplně fit!! před slepákem sem se nikdy s ničím neléčil. tak jsem se chtěl zeptat jestli to po operaci nemůže být třeba špatný srůst, nebo jestli tyhle nemoci co jsem měl nemohla vyvolat nějaká zákeřnější nemoc. Už jsem ztoho na nervy poslední dobou, že po té operaci je vše špatně....

Odpověď odborníka:

Dobrý den, srůsty se někdy mohou projevit pozdějšími obtížemi typu píchání v břiše, nicméně to nebývá časté. Pokud se stále necítíte dobře, bylo by vhodné nadále se nechat sledovat (či důkladně vyšetřit) na gastroenterologii. Může se jednat například o nějakou alergii na potraviny, či zánětlivé postižení střev, které se v první fázi může projevit jako zánět slepého střeva, ale pokud se vyoperuje, potíže tím neskončí. Také je ale možné, že jste nedodržel rekonvalescenci a chce to ještě pořádně odpočívat, abyste nabral síly, udržovat kondici, ale nepřepínat se, zdravě jíst, a po dalších 3 měsících zhodnotit stav... Zvažte tedy, co je ve Vašem případě pravděpodobné a dle toho dále jednejte.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x