Prosím o vysvětlení, hcv a hbsag

Dobrý den, zašel jsem si na testy žloutenek B a C do nemocnice. Výsledky budu znát příští týden. Zbytečně jsem však hledal na Internetu, znervózněl jsem, a chtěl bych si to už teď ujasnit. Na internetu se dočítám, že 100% spolehlivé jsou na céčko jen PCR testy a béčko může probíhat skrytě. Co je na tom pravdy? Po 4 letech od možného rizika mě budou dělat tuším testy HBsAg a potom protilátky na HCV. Stačí to? Když vyjdou oba negativně, mohu si být jistý, že nemám ani B ani C ? Příznaky nemám. Děkuji. PS: Na béčko jsem dokonce očkovaný, jenže nevím jistě, zda to bylo před tím rizikem nebo až potom.

Odpověď odborníka:

Nemusíte mít obavy Žloutenka typu B, je vysoce infekční virové onemocnění jater. Při diagnostice tohoto onemocnění pomáhá tzv. „ australský antigen“, který byl objeven u australského domorodce, a několikaleté zkoumání potvrdilo souvislost této částice s onemocněním žloutenkou B a pomohlo k přípravě specifického testu k průkazu tohoto onemocnění. Zcela jistě v nemocnici provedou vše potřebné Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chronická pankreatitida aneb Jak povzbudit trávení
Články: Chronická pankreatitida aneb Jak povzbudit trávení
Trvalé poškození tkáně...
Hmyz útočí, připravte homeopatika!
Články: Hmyz útočí, připravte homeopatika!
Sezóna kousanců a štípanců...
Jak se zbavit alergenů z ovzduší
Články: Jak se zbavit alergenů z ovzduší
Je velmi obtížné vyhnout se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: