Pupínky kolem místa bývalé pihy

Přeposílám dotaz a přikládám fotografii, ale bohužel toho na ni není moc vidět. Pupínky kolem místa bývalé pihy Dotaz od: Radka, Publikováno: 11.11.2015, uLékaře.cz Dobrý den, cca před 4 lety jsem si nechala odstranit pihu z obličeje. Resp. kousek od nosu, neboť mě někdy svědila a kolem mi to zčervenalo. Lékař mi pihu prohlédl a doporučil mi odstranění laserem. Zákrok jsem podstoupila, ale cca po měsíci jsem šla znovu, neboť mi piha vyrostla trochu znovu. Teď se mi v poslední době kolem této bývalé pihy tvoří pupínky, které se změní v červený flíček a moc se mi nehojí. Z pupínků se mi udělal cca 1,5 boláček, který občas štípe. Na místě pihy mám pouze nepatrný výstupek, který tam byl asi už po odstranění. Byla jsem u lékaře a ten mi doporučil pouze vyšetření u kožního lékaře. Všude se ale musím objednat a čekací doba je docela dlouhá. U jednoho cca 1 měsíc. Až tam půjdu, tak to budu mít třeba zahojené. Chtěla bych se tedy zeptat, co by to mohlo být a čím to mám případně mazat. Bojím se, aby to nebyla rakovina kůže. Předem děkuji za odpověď Radka Odpověď odborníka: dobrý večer, jestliže jsme neměla histologické vyšetření , je rakovina kůže možná, pošlete prosím alespoň foto, s pozdravem

Odpověď odborníka:

Milá Radko, fotografie nedorazila, bohužel, proto se budu vyjadřovat k Vašemu popisu. Protože jste si nechala "pihu" odstranit laserem ( což zrovna rozumné nebylo), tak předpokládám, že nebylo provedeno histologické vyšetření podle kterého bych se mohla přesněji vyjádřit k recidivě. V každém případě Vám doporučuji nyní si tuto recidivu nechat odstranit chirurgicky a to nejlépe na plastické chirurgii.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: