Pupínky kolem penisu

Před lety jsem onemocněla RS a byla jsem léčena solumedrolem a nyní jsem na medrolu 4mg a interferonu Betaferon. Mám totálně rozhozenou imunitu (což jsem nikdy neměla, vždy jsem byla ok bez rýmy, teploty apod.) V březnu letošního roku jsem byla na běžné preventivní kontrole na gynekologii, výsledky citologie byly nějak zvýšené a pí doktorka si mě pozvala na kontrolní testy, nyní čekám na výsledek. Mimochodem v březnu na preventivní kontrole gynekologie my dala pí doktorka léky a mast na mikózu. Nyní jsme začala pátrat a číst na internetu jak je zvykem a načetla jsem mnoho věcí, s nikým jiným než s manželem jsem za posledních 5let nespala a věrností mého muže jsem si na 80% jistá (nikdy se nemá chlapům věřit) tak jak je možné abychom HPV vir měla. U manžela jsem na pohlavním orgánu našla kolem žaludu ,,pupínky" zarudlé může to být spojené s HPV virem? Popřípadě co máme dělat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Projevy na fotografii jsou zcela fyziologické a o kondylomata se nejedná. HPV infekce je získaná již v mládí, virus může přežívat v organismu dlouho bezpříznakově a ve chvíli oslavení imunity se teprve může začít projevovat.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: