Rakovina

Dobrý den moje maminka měla rakovinu tlustého střeva a zemřela ve věku 61 let. Jsem její dcera je mi 49 let. Stačí mi jako prevence tento test FECAL OCCULT BLOOD TEST? Jestli ano, jak často ho provádět a jak jsou ohroženy moje děti? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Marie, raději bych Vám doporučila provedení screeningové koloskopie. Pro vyšetření střeva je mnohem lepší, celé ho přehlédne, odstraní přítomné polypy, ze kterých se později může rakovina vyvinout. Pokud bude koloskopie v pořádku máte na 5-10 let od vyšetřování klid. Pokud nebudete nemocná vy, Vaše děti nejsou nijak ohrožené.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x