Recidivující rýma, foradil, miflonid

Dobrý den, Už delší dobu má recidivující rýmu. V součastnosti ji mám už druhý měsíc, beru vitamíny, koupila jsem si wobenzym, preventan akut a kapky do nosu, coldrex a podobně, mě osobně to neznepokojuje protože častýma chřipkama a virozáma , nebo zánětem uší trpím od dětství, tak se akorát snažím víc odpočívat a podobně. Docházím do imuno poradny s dítětem, kde mě doktorka také vyšetřila, dělala mi testy a podobně a předepsala mi foradil, miflonid a xyzal. Paní doktorku si velice vážím a neměla bych odvahu ji říct, že mám obavy potom co jsem si přečetla na letáčcích u léků , dané léky brát, teda konkrétně foradil. Koupila jsem si raději sama navečer Tusin, aby mě kašel nebudil. Prosím poradíte mi do jaké míry může být Miflonid , či Foradil škodlivý s vedlejšíma účinkama? Opravdu nechci do sebe brát za každou cenu silné léky. Navíc na netu jsem se dočetla ohledně Foradilu, že může mít velice silné vedlejší účinky, konkrétně to bylo na http://zdravi.doktorka.cz/leky-proti-astmatu-mohou/ kde jsem se dočetla o Foradilu, že může v určitých případech ohrozit i zdraví. Děkuji za Vaši radu ohledně Foradilu a Miflonidu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v prvé řadě musím říct, že s recidivující rýmou by vás měl vyšetřit především ORL specialista, začínat léčbu na imunologii je dle mého názoru nešťastné. Co se týče léků Foradil a Miflonid, jedná se o léky k léčbě bronchiálního astmatu a bral bych je pouze v případě, že bude bronchiální astma prokázané. Pokud se o astma nejedná, pak skutečně berete léky zbytečně, protože vám na recidivující rýmu velmi pravděpodobně nepomohou. Primárně tedy doporučuji návštěvu na ORL, lékař specialista Vás pak případně na další vyšetření odešle, uzná-li za vhodné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: