Revize dělohy

Dobrý den, Do dnešního dne jsem byla v 11 týdnu těhotenství (dle UTZ). Vše bylo v pořádku, když náhle dnes odpoledne mi začala mírně téct světlá krev. Neměla jsem přitom vůbec žádné bolesti. Raději jsem tedy ihned vyhledala svou gynekoložku, která mě prohlédla a podle UTZ konstatovala, že plod se vůbec nevyvíjí jak by měl a že odumřel. Vypsala mi žádanku na kyretáž do nemocnice, byl to již můj 2 potrat, ten první byl v 1 trimestru (7 tt), kde jsem na kyretáž nešla a vše se samo bez problémů potratilo. Chci se zeptat, mohu opět takto sečkat, aby potrat proběhl přirozenou cestou ? S lékařkou jsem vše zkonzultovala. Jak dlouho mám takto setrvat a kdy neváhat a jet do nemocnice ? Kdy se můžeme potřetí pokusit o těhotenství ? Jsem z toho velice zarmoucená, myslela jsem si, že napodruhé už to vyjde.. Nevím kde vznikla chyba. Mluvila jsem o tom s mojí lékařkou. vyvarovala jsem se jakékoliv námahy, nechodila jsem do práce. Všechno jsem dodržovala. Nerozumím tomu. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Rozhodně nečekejte, zda dojde k samovolnému potratu, mohla by se přidat infekce, jděte do nemocnice při kyretáži je jistota, že se dutina děložní zcela vyčistí a s dalším těhotenstvím by bylo dobré počkat alespon 4 měsíce, než se vše vrátí k normálu.. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: