Rezistence v břichu

dOBRÝ DEN. Asi před 14 dny jsem si nahmatala na pravé straně břicha nějaký tuhý útvar, který je ale hmatný pouze ve stoje, v leže už ne. Dnes jsem byla na endokrinologii, kde se léčím se štítnou žlázou. Paní doktorka je zároveň i internistka. Lékařka rezistenci nahmatala také, podle ní je v pravém mezogastriu za přímým břišním svalem, kulovitého tvaru, vel. 4-5 cm. Dělala mi utz ale na utz nic vidět nebylo, ani vleže a ani ve stoje. Játra, ledviny, žlučník... vše bylo v pořádku. Napsala mi žádanku na chirurgii ke konzultaci a prý případně udělat CT. Na chirurgii byl velice nepříjemný doktor. Prý proč mě posílá na chirurgii, že tam se snad posílá až když je něco k řezání, že nechápe myšlenkové pochody paní doktorky. Posílá mě znovu na utz, prý třeba někdo jiný bude mít lepší oči než paní doktorka. Podle něj by to mohl být prý jaterní lalok. Celou dobu se mnou mluvil otočený zády s pohledem někam z okna. Jsem opravdu znechucená tímto přístupem. Prosím vás, doporučil byste mi i nějaké jiné vyšetření nebo poradil kam zajít?

Odpověď odborníka:

Nové vyšetření ultrazvukem bude jistě základní a mělo by být provedeno lékařem, radiodiagnoistikem, který se tímto vyšetřením speciálně zabývá. Následuje prostý rtg snímek břicha a dle nálezu se postupuje dále. Pokud jste poslána na radiodiagnostické oddělení je to tak správně a dále jistě půjdete na chirurgické případně gastroeneterologické oddělení. Vyberte si případně dalšího lékaře - chirurga. Vyšetření musí být dovedeno do plného zjištění diagnozy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: