Řízení menstruace

Dobrý den, v sobotu jsem ukončila užívání antikoncepce Azalia. Při jejím užívání jsem neměla menstruaci. Za dva měsíce se vdávám, proto mám trochu obavy, abych neměla menstruaci na svatbu. Existuje nějaká možnost, jak toto ošetřit? O těch klasických pilulkách na oddálení jsem neslyšela nic dobrého (kamarádky pak měly na delší dobu rozhozený cyklus), proto mě zajímají jiné metody. Bylo by třeba možné nechat si 14 dnů předem píchnout od svého gynekologa injekci na vyvolání menstruace? Je možné, že kvůli stresu ohledně svatby dostanu menses i mimo pořadí nehledě na to, kdy bude před svatbou? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, počkala bych až se dostaví 1.menstruace po práškách a pak bych vše řešila na svatbu. Může chvilku trvat, než se cyklus upraví. Je na zvážení, jestli nebrat ještě HAK ty 2 měsíce do svatby a pak vysadit...určitě by to bylo šetrnější k tělu než norethisteron (tablety na oddálení) nebo injekce (zde byste musela být těsně před menstruací nebo po vynechání menstruace)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: