Riziko hiv

Dobry den, pred 2 dny jsem mela pohlavni styk s cizincem. Meli jsme kondom, ktery praskl. Pote souloz netrvala dlouho a k ejakulaci ani nedoslo. Chtela bych se zeptat jak velke riziko by bylo nakazeni hiv pokud by muz byl hiv pozitivni? Dekuju moc.

Odpověď odborníka:

Pokud by byl partner HIV positivní risiko nákazy zvláště při prasklém kondomu existuje,nedá se ale procentuálně vyjádřit, pokud máte vážné pochybnosti nechte si udělat test. Laboratorní vyšetření pro diagnostiku infekce HIV je založeno na průkazu specifických HIV protilátek. Tyto protilátky se objevují prakticky ve 100% HIV infikovaných osob za 3 týdny až 3 měsíce po infekci. V období krátce po infekci, kdy ještě protilátky nejsou vytvořeny („imunologické okno“), lze tedy získat „falešně negativní“ nález. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: