Roupy

Dobrý den.Před půl rokem jsem byla přeléčena tbl.Vermox proti roupu dětskému.To jsem byla týden před porodem.Nyní mám půlroční holčičku a roup jsem u sebe opět objevila.Plně ji kojím,tabletu jsem si zase vzala.Nemužu holčičku nějak nakazit nebo ji uškodit?Na hygienu jsem samozřejmě důsledná,prádlo měním pravidelně.Už nevím jak bych se těch parazitů měla zbavit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den , holčička by se roupy nekazit neměla. Většinou se nákaza přenáší ano- oérálně, tedy když se postižený při svědění škrábe v okolí konečníku a poté se např. nají bez důsledné hygieny apod.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
prenos na dite | Od: Petra | 14.11.2012 20:44
Omyl!
Zverolekari se uci, ze parazit se muze dostat do plodu prez placentu ! Ze by clovek (take savec) na tom byl jinak? Nemyslim si!

Nechte sebe i miminko vysetrit, u deti se pouziva tzv. Schuffnerova paska, ktera se lepi na zadecek a zustanou na ni odebrane vzorky prilepene.

p.s. roupy se nemusi vyskytovat pouze ve strevech, larvi i dospelci snadno pronikaji stenou streva do brisni dutiny a krevniho obehu!
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: