Rozostrene videni

Dobry den, rad bych se zeptal, kdyz jsem byl mladsi (17 let), tak se mi obcas stalo, ze se mi pri koukani objevil rozmazany bod pred ocima. Ten se behem asi hodiny zvetsoval, az jsem mel uplne rozmlzene videni a nic nevidel. Nasledne me hrozne bolela hlava a zvracel jsem. To se mi stalo nekolikrat. Zjistil jsem ze kdyz se to zaclo dit (ten bod jsem uvidel) a sel jsem si lehnout, tak jsem se vyhnul bolesti hlavy a zvraceni. Od te doby se mi to dlouho nestalo. Ale ted nedavno jednou (je to tak rok, 24). Rad bych se zeptal co by to mohlo byt a zda neco vaznejsiho. V mladi jsem mel vysoky tlak. A jinak mam casto rymu a obcas ucpane dutiny, zda to muze nejak souviste. Dekuji za rady

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měl byste být vyšetřen jednak na očním a jednak na neurologii, prosím, nechejte se vyšetřit na obou specializacích. Diagnosa na dálku bez speciálních testů udělat nelze. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejné problémy a migréna | Od: Lubos | 1.6.2015 08:39
Měl jsem v podstatě stejné příznaky v 15 letech, nejdříve taková malá skvrnka která pak byla po hodině přez celé oko (takové vlnící se zuby nebo tak něco) a krutá bolest a zvracení po vymizení - diagnoza neuroložby byla migrena (uděláno ct mozku, oční vyšetření), s příchodem LCD monitorů a jeho pořízení domů se mi toto již nepřihodilo, jinak každý měsíc. Zabíral mi na bolesti ibalgin bez problémů. Určitě se nechat vyšetřit dle doporučení výše ale pravděpodobně bude stejný závěr - v tom případě se není čeho bát - nebezpečné to není jen strašně nepříjemné a v případě větší intenzity na to existují i léky.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x