Roztroušená skleróza

Dobry den, již asi 2 roky mám podivné příznaky jedná se o ranní mravenčení v konečcích prstů, náhlá křeč v lýtkovém svalu, nebo náhlá slabost kdy se cítím slabý a třesou se mi ruce a je mi na omdlení. Není to neustálé ale často se to objevuje byl jsem i na vyšetření s tím brněním v prstech ale nic závažného nezjistily nasadil jen hořčík jinak se mi ještě často kroutí prsty na nohou. Jinak bych chtěl ještě dodat že je mi 28 let a můj otec na tuto nemoc ve 48 letech zemřel bohužel byl nezodpovědný a nemoc neléčil chtěl bych vědět zda i já mám předpoklady k této nemoci děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nakupení RS v rodinách není časté, ale je možné. Zkuste hořčík v dostatečné dávce. Pokud to nepomůže a pokud budete i nadále mít pochybnosti o Vašem zdravotním stavu, nechte se vyšetřit u neurologa a se svými obavami se mu svěřte. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Články: Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Možná patříte k lidem...
Psychosomatika II: Když bolí duše, bolí i tělo
Články: Psychosomatika II: Když bolí duše, bolí i tělo
Podle Světové zdravotnické...
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Koupelová sůl – droga, která má k relaxaci daleko
Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Články: Na tzv. „zlomené“ srdce můžete opravdu zemřít
Vědci totiž došli k názoru...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: