Rtg krční páteř

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda níže uvedený nález může způsobovat každodenní bolesti hlavy a časté bolesti krku: RTG krční páteř Osa prima. Lordoza vyrovnana s naznakem kyfotizace s vrcholem v C5. Meziobratlove prostory primerene sire. Na dynamickych snimcich je v zaklonu patrna diskretni ventrolisteza obr. tela C5, jinak se pater v zaklonu rozviji primerene, v predklonu omezene. Následně byla doplněna MRI - C lordosa plošší, blokové postavení C4 - C6. plotenky zřetelně zúžené nejsou, známky min. def. spondylosy a spondylartrosy. drobné resp. naznačené protruse disků C4, C5 a C6. páteřní kanál není zúžen. mícha obvyklé šíře. Ostrých kontur bez ložiskových změn. Rok před počátkem bolestí hlavy jsem prodělala úraz hlavy - přepadla jsem dozadu na hlavu - žádné bezvědomí ani žádné následující potíže. bolesti hlavy začaly rok po úraze. Je to již téměř 2 roky - bolesti každý den . Rehabilitace bez úspěchu, cvičím i doma. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Bolesti pravděpodobně nesouvisí s prodělaným úrazem, ale s tím, že máte méně "vyklenuté" jedno zakřivení páteře- v krční oblasti se páteř vyklenuje dopředu, zatímco u Vás mírně dozadu a z toho mohou obtíže pramenit. Léčbu navrhuje nejčastěji ortoped.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie chrání před rakovinou
Články: Alergie chrání před rakovinou
Málokdo by na alergii našel...
Ohrožené poprsí
Články: Ohrožené poprsí
V České republice se ročně...
Může mobil způsobit rakovinu mozku? Odborníci pochybují
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: