Schizofrenie?

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého přítele...Před několika měsíci za mnou přišel s tím že ze mě slyší zvuk podobný vibrátoru(Žádný vibrátor nemám) a po čase když se to pořád opakovalo řikal že ho i cítí a že to na mě vidí...Přítel bere už přes 10let pervitin. Dělá nám to velký problémy a já bych ráda přišla na to čím to je... Napadlo mě že by to mohla být schizofrenie,protože jak říkám on to vidí,slyší,cítí..Myslíte že by to mohla být schizofrenie..Děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z vašeho dotazu je patrné, především to že přítel užívá pravidelně pervitin. Deset let je dlouhá doba. Stimulační drogy, mohou způsobovat psychotické stavy, včetně halucinací, pseudohalucinací či prostě různých stihomanů. základní je aby se přítel nejprve vyrovnal se svým užíváním. Pokud by v případě odejmutí drogy i po cca 14. dnech představy neodezněly, mohli bychom uvažovat o další diagnostice. primární je ale odabstinovat. S pozdravem Lukáš Carlos Hrubý

Mgr. Lukáš Carlos Hrubý
Mgr. Lukáš Carlos Hrubý

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Společnost Podané ruce,o.p.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Kdy se pacient s Bechtěrevovou chorobou může těšit do lázní?
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
S odhalením příčiny dýchacích potíží pomůže alergolog i plicní lékař
Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Články: Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Kojící matky mohou významně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: