Sfinkterové obtíže

Je možné, aby sfinkterové obtíže způsobovala osteochondroza, ventrolistéza L4/5 5mm, imprese durálního vaku spondylartrozou.Stenóza laterálních recesů. L5/S1 výrazná spondylartróza, mírná foraminostenóza vlevo.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Popisované změny samy o sobě sfinkterové potíže způsobovat nemohou. Bohužel jejich průvodním jevem je porucha statiky pánve a chronická svalová dysbalance. Popis imponuje na možný!!! Pozor možný, nikoliv jistý, tlak na inervaci, která může způsobovat sfinkterové potíže, aniž je zřetelný výhřez ploténky či útisk kaudy, případně výraznější než je popisován míchy přes durální vaky. Více bych mohl říci až po vyšetření a případném obnovení(alespoň částečném) svalových vztahů. Zmizí li svalový hypertonus, může zmizet otok tkání , může přestat tlak...a tím i potíže. Problém je, že je to hypotetické, dle mých zkušeností ale možné. Prostě bych Vás musel vidět. Jinak jen teoretizuji.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x