Silná bolest kloubů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 30 let a už delší čas s průběhem zhoršení mám s bolestí kolenou a loktů z vnitřní části rukou. Nejdřív jsem si myslela, že mám přeleženou ruku pod polštářem, ale později se to zhoršovalo tak, že kdykoliv jsem v noci spala a měla ty ruce pouze pokrčené v předloktí, dělalo mi velký problém ruku natáhnout, ať jednu nebo druhou, je to vždy nesnesitelná bolest, stejně tak když chvilku sedím s pokrčenými koleny na nohou, nohu pak nemohu natáhnout tedy natáhnu ale opět se strašnou bolestí. Dokonce včera i při rízení auta, jak mám pokrčenou nohu v klasické poloze při řízení, tak když jedu jen 15 minut už mám problém při vystupování z auta při natažení nohy, opět šílená bolest... V loni v červnu jsem měla strašnou bolest páteře - bederní špatnou rotací v sedě jsem se už nepohla, byla jsem na opichu, dostala léky na bolest a pak rentgen, který měl vyloučit špatné plotýnky byl v pořádku. Když píšu na počítači musím mít natažené ruce, protože jakmile jsou pokrčené delší chvíli mám bolest při natažení. Tohle jsem nikdy neměla a začalo mě to trápit okolo vánoc 2012 jen zřídka. Poslední čas to bolí častěji a teď už je to celý týden. Když to nebolí mám pocit nataženého svalu v předloktí - tedy namožení v oblasti kde se odebírá krev. Stejně tak namožení nad koleny z přední strany. Těžko se to popisuje. Jen by mě zajímalo, čím to může být způsobené a jestli je to k tomu, abych někam šla - a kam? na vyšetření. Normální mi to nepřijde, nikdy mě to netrápilo. Také jsem v posledních dnech dost unavená a i když beru antikoncepci, menzes si dělá co chce. Děkuji moc za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Bude potřeba provést důkladnější vyšetření a to jak na ortopedii, stav krční a bederní pateře a na revmatologii. Zde jistě krevní testy na revmatoloogickou případnou aktivitu. Potřebný bude i laboratorní screening, a především vyšetření mineralogramu, hladiny vápníku a hořčíku v krvi. I místně je třeba vyšetřit bolstivost a svalovou funkci pro možné bolestivý svalové a vazivové úpony na kosti, nemikrobní zánět úponů, entezopatii. Tedy nejdříve ortopedii a revmatologii a laboratorní vyšetření. Podle nálezu potom odpovídající léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: