Slabá imunita

Dobrý den, je mi 18 let a jsem studentka střední školy. Nikdy jsem neměla žádné zdravotní potíže a nemocná jsem bývala tak dvakrát ročně, za posledních pár měsíců se to ale změnilo a intervaly mezi nemocema se postupně snižovaly. Teď je to ve fázi, kdy jsem od tohoto září byla nemocná asi pětkrát a s tím přišla i únava, méně energie a celkově ztráta chuti k jakýmkoliv aktivitám. Začalo to bolestmi krku, rýmou, kašlem a zvýšením teploty. Po třech dnech jsem šla k doktorce a ta mi předepsala léky na kašel s tím, že mám být týden doma v klidovém režimu. Ovšem potom jsem byla zdravá jen týden a ten další týden už mi bylo zase špatně, tentokrát jsem měla horečku 39° a velké bolesti v krku. Šla jsem opět k doktorce a dostala jsem bioparox sprej do úst a nosu. Po týdnu doma jsem opět šla do školy, ale bolesti v krku mě stále doprovázely. Potom postupně po několika dnech zmizely. Poté nastaly dva týdny, kdy mi nebylo dobře každý třetí den, ale vždy to rychle přešlo. Nakonec mě to ale stejně nejspíš opět "dohnalo" a byla jsem opět nemocná. Byly to stále ty samé příznaky - kašel, rýma, zvýšená teplota, bolest v krku. Doktorka mi dělala výtěr krku a zjistila mi počátek spálové angíny, takže jsem dostala antibiotika Penicilin s tím že budu dva týdny doma. Dodržovala jsem přesně její instrukce, byla celou dobu doma, pila jsem hodně tekutin, antibiotika brala pravidelně a druhý týden už mi bylo lépe (ale stále jsem byla doma). Ten samý týden jsem šla na kontrolu, kde mi doktorka odebrala krev a řekla, že je vše v pořádku a angínu jsem vyléčila, ale přes víkend mám zůstat ještě doma. Antibiotika jsem dobrala v pátek a po třech dnech, dnes 12. listopadu mě v noci přepadla opět velká bolest v krku a zvýšila se mi teplota. Nevím si vůbec rady, na doporučení od mé doktorky již měsíc beru Preventan Clasic, ale nic se nezměnilo. Snažím se víc spát, jíst zdravěji, teple se oblékám ale nic nezabírá. Přemýšlím o imunologii, je to dobrý nápad? Zjistí tam, co to vlastně způsobuje? Nebo máte jiný tip, či vysvětlení? Mám kvůli tomu velké problémy se školou a málokomu to vysvětlím. Předem děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobry den já bych doporučila doplnit laboratorní vyšetření chlamydia pneumoniae a Mycoplazma pneumoniae. Take FW, ASLO a CRP a jaterní testy a EBV virus Jak chlamydiová tak i mykoplazmová infekce mají podobné příznaky, jaké máte i Vy. Musí se léčit dostatečně dlouho antibiotiky, ale jiné skupiny než peniciliny, léčba musí trvat nejméně 21 dní. Toto vyšetření může udělat praktický lékař. S pozdravem a držím palce

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sádlo je (opět) zdravé
Články: Sádlo je (opět) zdravé
Není to poprvé, kdy vědci...
Polovina dospělých kuřáků má akné
Články: Polovina dospělých kuřáků má akné
Kromě nepěkně tmavé barvy a...
 Mají vysocí rodiče vždy vysoké děti?
Články: Mají vysocí rodiče vždy vysoké děti?
Mnohé rodiče zajímá, jak...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: