Slepe strevo

Dobry den, chtel bych se zeptat ,jestli dokaze klistyr "napravit" slepe strevo aniz by byla nutna operace...mam z operace panicky strach,ale podle priznaku zde vyctenych by to ani slepe strevo byt nemelo,mam mensi tlaky na prave strane,ale jako bolest se to oznacovat neda...i prozmatanim v oblasti slepeho streva necitim bolest...zkusil bych vyplach strev klistyrem,ale nevim jestli by to celou situaci mohlo jeste vice zhorsit kdyby ve slepem streve nakonec opravdu neco bylo a nebo jeslti to klistyrem ba naopak muzu vyplachnout ven...dekuji za odpoved...

Odpověď odborníka:

Klysma při podezření na zánět slepého střeva je přísně zapovězené, mohlo by velmi uškodit. Plánovaná samoléčba jak ji líčíte opravdu není vhodná. Vyhledejte chirurga.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: